Insändare: Varje elev är unik ≠ Skoluniform

Skoluniform behövs inte implementeras i skolan, Varför skulle man? De flesta tycker att det är skönt att kunna ha på sig vad man känner sig mest bekväm i.

Till att börja med skulle skoluniform vara dyr att köpa för sitt barn. Speciellt om man har mer än ett och familjen har ett ekonomiskt problem. Och det kan sätta press på föräldrarna som redan har många andra utgifter att betala, därmed stödjer sina barns behov.

För det andra, att låta unga människor klä sig på ett mer uttrycksfullt sätt kommer att ge dem en större känsla av självförtroende. Det blir onödigt att köpa uniformer som de flesta barn och ungdomar skulle inte vill ha på sig. I Svenska skolor är elever generellt fria att ha på sig vad dem vill. Och i Sverige har det inte varit någon typ av traditionell skoluniform. När barn fick gå i skolan under den ekonomiska krisen i Sverige var det inga uniformer som skulle begränsa antal barnen som skulle börja i skolan. Efter som de hade inte alla råd med uniform.

Att ha skoluniform kommer inte förändra så mycket i hur elever lär sig och presterar under skoldagarna. Istället fokusera på att utveckla tekniker och andra faktorer inom skolan för att ge en så bra utbildning. Det finns många andra sätt att spendera skattepengarna till skolan. Skolor har ingen nöd för uniform. Det är kanske någon som tycker att det är något positivt med skoluniformer. T.ex. att ha på sig uniform kan lära ungdomar hur man är ansvarig och håller sig till reglerna. Och dessutom kan de ha på sig vad de vill i sina privatliv efter skolan.

Avslutningsvis vill jag bara säga att det inte finns något behov av att göra skoluniformer för elever som inte vill ha dem, det slösar bort föräldrars pengar och sänker ungdomar- nas självförtroende. Låt oss uppmuntra eleverna att vara sin egen person!

Elevröst