UF DÄR NYA FÖRETAG FÖDS

Den 19 februari var det UF-mässa på CCC i Karlstad. Det var 280 företag som deltog och från Solberga var det nio företag. Ett av företagen var Perfect Straw UF, företaget består av Qadriyeh Heidari som är VD och Nasrin Ahmed som är ekonomiansvarig.

-Det roligaste har varit att arbeta tillsammans och komma på idén, säger Qadriyeh.

 

 

UF, eller Ung Företagsamhet som det kallas, är att man har möjligheten till att tillsammans som grupp eller ensam arbeta genom att starta och driva ett företag. Ditt företag kan handla om vad du vill, det kan vara ett halsband, nyckelsten m.m. Vanligtvis brukar man göra ett företag med två eller tre personer. De roller som brukar vara med är VD och ekonomiansvarig men även säljare om man är flera personer.

Perfect Straw UF har köpt in och sålt sugrör utav glas som är bättre än de vanliga sugrören.

-Det blir mer plast i sjön som skadar sköldpaddor och våra sugrör kan man återanvända och de går inte sönder så lätt och man kan använda dem många gånger, säger Qadriyeh.

När man testade att släppa glassugröret från axelhöjd så klarade sig sugröret utan någon spricka.

-Det som var svårast har varit att få folk att tro på vår idé, säger Nasrin.

På kvällen under UF-mässan så delas det ut priser till olika företag, det kan vara för bästa vara eller bästa företagsidén.

Tyvärr vann inte Perfect Straw något pris men de var ändå nöjda med dagen.

-Vi ville göra något nytt som ingen annan gjort, de andra företagen gjorde metallsugrör så vi ville göra något nytt, säger Qadriyeh.