Studentkommitténs ord till studenterna

Tuva Borén och Liisa Mellerdal är två av 11 stycken treor här på skolan som sitter i studentkommittén. 

En studentkommitté fastställer idéer och organiserar olika aktiviteter som kommer att ske under studentåret för alla treor. Liisa som är ordförande och Tuva sitter i studentkommittén för att de bryr sig mycket om att studenten ska bli rolig och lyckad för alla.

När och vad bestämmer ni allt som kommer hända under studentåret?

-Vi bestämmer det med hela studentkommittén på mötena som vi har cirka 2-3 gånger i månaden, säger Liisa.

– Vi pratar om planerna för framtiden. T.ex om vi vill ha någon fest, balen, studentdagen eller studentutmaningarna. Det är det vi pratar mest om just nu, berättar Tuva.

Studentutmaningar är något som många tycker är väldigt roligt och alla tävlar för att få springa ut först på studentdagen. Det kommer ut nya utmaningar varje månad och det är olika poäng för de olika utmaningarna. Det startar i november och fortsätter till början av juni.

Balen och den stora dagen
Balen är en väldigt populär aktivitet som folket i hela Arvika är mycket intresserade av. De kommer att starta från kyrkan och gå ner mot torget.

– Balen kommer att ske den 5 juni och det har alla elever från Taserud och Solberga fått vara med att rösta på, säger Tuva.

– Ja precis, sedan fick även Solbergas elever rösta var vi skulle vara och då landade majoriteten på Scandic, tillägger Liisa.

Studentdagen är den 11 juni och skolan springer ut först av alla skolor i Arvika, klockan 13:30.

– Det är upp till var och en vad man vill göra innan men det är väldigt vanligt att ha champagnefrukost med sin klass, säger Tuva.

Hur mycket påverkan har andra treor?

– Alla kan skicka in förslag eller kritik till studentkommitténs instagram så kommer vi att ta upp det under mötena. Men alla förslag som skickas in måste så klart diskuteras och ses över om det är möjligt att göra det.

Det är hela studentkommittén med rektorn som fastställer vad vi kommer kunna göra, säger
Tuva.

Har ni planerat något som kommer att ske snart? 
– Förutom studentutmaningarna så har vi kollat lite på om vi ska ha någon fest men det är svårt att ha det innan nästa år efter som att alla inte har fyllt 18 än. Det behövs lokal nu när det är kallt, berättar Tuva.

Får man ledigt för studentresor?
– Ingen kommer att få ledigt för att åka på studentresor eller liknande och det är för att betyg och csn är prio. Rektorn rekommenderar att man åker på resa efter studenten i så fall, berättar Liisa.

Börja i tid!
– Vi hade klart nästan alla studentutmaningar innan vi började trean vilket underlättade mycket. Det är också viktigt att ha kontakt med rektorn hela tiden eftersom att hon bestämmer! poängterar Liisa.