Studenten, snart kommer vi!

Filip Fernlöf och Elin Barck är nu inne på sitt sista år som Solbergaelever. De båda har planer efter studenten som de glatt berättar om. Under året är det studentfester, studentresor och projektarbete som är i fokus.

Vi fick i uppdrag att göra ett skolstartsreportage och vi valde att intervjua två av Solbergas treor då vi tyckte det var intressant att ta reda på vad de har för planer efter studenten. Filip som går teknikprogrammet upplever att sista året känns mycket spännande samtidigt som han känner sig lite stressad med projektarbetet. Elin som går samhällsprogrammet med beteendevetenskap som inriktning tycker att det ska bli ett spännande år med studenten och ser fram emot projektarbetet.

Vi frågade Filip och Elin hur trean skiljer sig från ettan och tvåan och om de märkt av någon förändring från de olika läsåren.

– Jag blir tröttare och tröttare för varje läsår men det är bara att kämpa på nu in i det sista. Man har ju så mycket roligt att se fram emot, säger Filip.

Elin känner ingen större skillnad mellan läsåren men håller med om att de har mycket roligt och spännande att se fram emot.

Filip och Elin har många idéer och planer inför framtiden. Filip planerar att jobba ett år efter studenten, tjäna ihop lite pengar och bege sig ut i världen på äventyr. När han fått nog av att resa vill han börja studera igen. Hans planer är att läsa till sjökapten eller pilot. Elin har planer på att jobba ett år i Norge efter studenten eller att läsa vidare till socionom. Hon har även tankar på att flytta till Göteborg.

Vi frågade dem hur sista året ser ut, med planer inför studenten och studentresa.

– Det blir nog en hel del studentfester, mycket tid till projektarbetet, och även försöka planera in en studentresa, säger Filip.

– Jag tror det blir många studentpartyn, men jag är nog en av dem som kommer att minnas varje fest om man säger så, skrattar Elin.

-Studentresan går nog mot Magaluf eller Ayia Napa. Vi i teknikklassen har inte börjat planera så mycket än, men vi jobbar på det, säger Filip, med ett leende på läpparna.

– De flesta i vår klass vill åka till ett varmt land, men vi har inget planerat än, säger Elin.

Nyfikna som vi är tog vi reda på om de hade raggat någon bal-dejt ännu.

– Jag har inte haft tankarna på det än, men jag känner mig varken stressad eller nervös för det. ”Det-blir-som-det-blir”, säger Filip.

Elin däremot har raggat upp en bal-dejt, nämligen sin pojkvän Henrik Eriksson.

Filip och Elin berättar båda två att de kommer sakna Solbergagymnasiet, men just nu längtar de bara till att få ta studenten. De tycker att tiden på Solberga har varit givande, rolig och de har fått många nya kontakter, men tiden är ännu inte slut, och vem vet vad resten av året har att bjuda på?