Student 2015, snart kommer vi!

Amanda Nilsson och Emma Dahlin går Naturvetenskapsprogrammet på Solbergagymnasiet och är nu inne på sitt sista år. Båda två ser fram emot vad den sista tiden har att erbjuda och att det äntligen kommer bli deras tur att springa ut genom portarna efter 12 år i skolan.
– Det ska bli så otroligt underbart, säger Amanda Nilsson.
 
Både Nilsson och Dahlin ser mycket fram emot att äntligen få springa ut till sina familjer och skrika att de har tagit studenten. Det som nu väntar dem är ett stort val av möjligheter. Emma Dahlin tycker att det ska bli både roligt och tråkigt att få lämna Solberga. Under dessa år berättar hon att hon har utvecklats som människa och känner sig därmed väldigt redo att ge sig ut i världen.
 
– Det roligaste med att sluta på Solberga kommer bli att få prova på arbetslivet ett tag, säger Dahlin.
 
Direkt efter studenten funderar hon på att arbeta ungefär ett år och tjäna ihop lite pengar så att hon kan ge sig ut i världen på nya äventyr. Efter sitt sabbatsår planerar hon att studera till läkare eller ingenjör på Chalmers.
 
Amanda Nilsson längtar mycket till att äntligen få komma ut i arbetslivet och tjäna sina egna pengar. Hon kommer dock att sakna Solbergagymnasiet, alla vänner och lärarna. 
 
– Det har än så länge varit två underbara år på Solberga och ännu ett kanonår väntar oss, säger Nilsson.
 
När tiden väl är kommen så har hon bestämt sig för att åka över till grannlandet Norge och tjäna ihop pengar så att även hon ska kunna ge sig ut och resa. Första destination är Australien.
 
– Min dröm har alltid varit att besöka Australien, kanske till och med att bosätta mig där, säger 
Nilsson.
 
Om hon stannar kvar i Australien är inte bestämt, gör hon inte det så är hennes plan att studera på universitet i Lund eller Uppsala.
 
Nästa år den 30 maj lyfter planet mot Ayia Napa och Amanda Nilsson längtar otroligt mycket till denna studentresa. Hon berättar att det ska bli kul att det äntligen har blivit deras tur att få åka iväg med klasskamraterna och få uppleva något annat än bara skolan och framförallt Arvika.
 
– Det roligaste kommer bli att få uppleva någon annan miljö än vad lilla Arvika har att erbjuda. Plus i kanten är ju även att man får uppleva det med klasskamraterna, säger natureleven med ett leende.
 
De sista sju månaderna kommer båda tjejerna att ta vara på all tid de får tillsammans med sina vänner. Amanda Nilsson nämner även att hon hoppas att klasskampen kommer att finnas kvar, då hon vill få en chans att kämpa om förstaplatsen att springa ut genom dörren den 11 juni 2015.
 
Båda är väldigt eniga om att Solberga har givit dem otroligt mycket kunskaper och de känner att de har mognat som personer. De har även skaffat sig många nya vänner som de kommer att behålla resten utav livet. Nu känner de sig redo att ge sig ut i världen och deras nedräkning till studenten har börjat!