SOLIF-finaler

I torsdags spelades SOLIF-finalerna i volleyboll och fotboll i Sporthallen.

När alla hade satt sig öppnade ID3 detta spännande event med en egen liten uppvisning som de själva hade kommit på. Så fort de var klara, sattes volleybollfinalen igång som spelades mellan EMB och Inga. Spelarna i EMB kom ut på planen och började dansa till Gangnam style med Tomh Sandberg i täten medan Inga kom utklädda till ett gäng superhjältar.
Till en början var matchen väldigt jämn, men snart flög poängen iväg till Inga som också vann matchen med 14-21.

Första fotbollsmatchen spelades mellan Schneidebrett och Nederlaget. Det var en jämn match ända tills Cassandra Fryklund gjorde första målet för Nederlaget för efter det hade de övertaget i matchen. Strax innan slutsignalen gjorde Cassandra sitt andra mål och slutresultat blev 2-0. 
Hur kändes det innan finalen?
– Vi var väldigt nervösa för vi visste att det var mycket folk på läktaren men det släppte nästan direkt, säger Cassandra.
Nederlaget trodde inte att det skulle gå så bra, men innan matchen pratade de om att de var bäst och att det skulle gå vägen, så när hon gjorde båda målen i matchen kändes det befriande, tyckte Cassandra.
Andra fotbollsmatchen spelades mellan CSKA buksvågrar och 0571. Även den här matchen var jämn, men Richard Gajdos gjorde så CSKA buksvågrar fick ledningen och gjorde därefter ett till mål. Martin Olsson och Linus Tjulander i 0571 gjorde ett varsitt mål så matchen slutade 2-2. Det hela fick avgöras på straffar och Richard Gajdos satte den som en smäck i målet medan Linus Tjulander missade sin vilket resulterade i att CSKA vann.
Hur kändes det när matchen var slut och det var oavgjort?
– Lite nervöst för vi kände att vi inte kunde förlora, men när jag satte straffen kändes det som en sten släppte. Vi gick ut och bara körde på, vi skulle gå ut och visa vart skåpet skulle stå. Det var en bra känsla, säger Richard Gajdos.
CSKA hade klätt ut sig till ett gäng av Marcus Hassel som var menat som ett hån men han tog det mest som en komplimang.