Solbergas uppdaterade skoltidning!

Kanske undrar ni vad som hänt med Solbergas papperstidning och Solbergas webbsida? Vi jobbar på det. I år kommer en helt ny webbtidning att skapas här på skolan.

För er som tidigare varit aktiva med Solbergas webb och kanske även läst tidningen, som tryckts några gånger per år, kommer det att se annorlunda ut. Vi har nämligen fått nöjet att vara med och designa en helt ny sida tillsammans med Krokedil (företag som arbetar med WordPress och skapar hemsidor bland annat). Det betyder förstås inte att vi lämnar den gamla tidningen helt bakom oss. Gamla inlägg, krönikor och insändare kommer fortfarande att kunna läsas på webben. Vi vill göra Solbergas skoltidning mycket mer lätthanterlig både för er och för oss. Tillsammans med Krokedil vill vi framställa en nyhetskälla där ni med lätthet kan ta del av det som hänt på skolan.

Vad är nytt förutom att den ser annorlunda ut? Jo med den nya sidan ska ni med lätthet kunna hitta vad ni vill läsa om. De vanliga kategorierna finns kvar längs sidhuvudet och även de senaste diskussionerna. Skulle ni till exempel vilja läsa om något som hände 2013, så finns det ett arkiv i högra spalten. Vi kommer också använda taggar som gör det ännu enklare för dig att hitta det du vill läsa om. Skriv in ett sökord i sökfältet och få upp alla artiklar, krönikor och recensioner som innehåller det ordet.

Skulle ni gå in på webben eller läsa tidningen och hitta något som inte var intressant eller sakna något som inte var med, meddela oss! Vi kommer att kunna nås via mailen solsidan@ arvika.com.

Alma Danielsson