Solbergas idolstjärna!

Marcus Erkenfjord som går andra året på Solbergas musikestet valde sin linje med eftertanke. I somras visade han vad han gick för då han tog modet till sig och sökte till idol. Efter totalt sexton timmars väntan fick han möta den svårflörtade idoljuryn.

Marcus hade inga planer på att söka till idol förrän hans pappa kom med förslaget. Han tvekade lite innan han bestämde sig för att söka. När han väl åkte dit tänkte han att han gör det mest som en kul grej utan att bry sig speciellt mycket om hur det går.

Väl framme i Göteborg var det åtta timmars väntan innan han fick möta en jury som valde ut och skickade vidare 300 av ca 4000 sökande till den riktiga idoljuryn, Marcus var en av dem. Dagen efter var det åtta timmars väntan igen innan han fick träffa Laila och co. Efter totalt sexton timmars väntan på bara två dagar var han trött, hungrig och torr i halsen. Han kände sig helt enkelt inte på topp, men trots detta gick han in och mötte den vassa juryn och lyckades charma den svårflörtade Alexander Bard.  Ut ur dörren kom en inte så glad Marcus trots att han lyckats kamma hem en guldbiljett. Han berättar att de flesta sprang ut och skrek av lycka med sin guldbiljett i högsta hugg. Marcus var mest förbannad över att Laila Bagge gett honom ett nej.

Dagen efter vaknade han upp med en helt annan syn på det hela. Han var ju faktiskt en utav de 100 st. som lyckats få sig en plats till slutaudition.

Vidare på slutaudition som ägde rum i vår huvudstad uppträdde Marcus acapella, alltså bara han utan musik. Han var själv ganska nöjd med sitt framträdande, men insåg redan efter sitt första möte med juryn att han inte var helt redo. Han berättar att han kände sig redo röstmässigt, men inte var nog scenvan och bekväm med alla kameror. Han tyckte att det hela kändes lite väl överdrivet och tillgjort, även juryn, då han tyckte att alla tre såg ut som sminkdockor. Han var därför inte speciellt ledsen eller besviken när han senare åkte ut efter sitt framträdande i slutaudition.

Marcus är ändå väldigt nöjd med sin prestation i idol. Med nya vänner och erfarenheter beger han sig hemåt och berättar att det inte är helt omöjligt att han söker till idol igen, men då mer scenvan och förberedd.

 

Se när Marcus framför låten I Fall for you inför idoljuryn:

http://www.tv4play.se/program/idol?video_id=2416201&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se

Vill du höra fler låtar av Marcus Erkenfjord? Kika in på youtube eller sök efter låten "why did you go" på Spotify, som Marcus själv har skrvit!