Pojkdrömmen som gick i uppfyllelse

Johan Olofsson skrev för en månad sedan på ett kontrakt med Färjestads A-lag.
– När jag fick A-lagskontrakt var det som en dröm gick i uppfyllelse, säger 20-åringen. 

Johan är en glad och framåt 20-årig kille ifrån Arvika som nu har skrivit kontrakt med Färjestads A-lag. Han började med hockeyintresset tidigt, redan när han var fem år började han spela i Arvika. Där spelade han fram tills han var 15 år då han började spela i Färjestads U16-lag. Ett år senare började han i J18-laget som han också stannade i ett år. När han sedan var 17 år började han i J20-laget och där spelade han i två år. Under den senaste säsongen spelade han både i J20-laget och även i A-laget. Men för en månad sedan skrev han på kontraktet med FBKs A-lag.
– Det är en ära att få spela i Färjestads A-lag. När jag var liten var jag nöjd bara att få vara där och kolla så det är helt sjukt att jag nu får vara med och spela, säger Arvikakillen.

Hans första A-lagsmatch var jubileumsmatchen mot Frölunda. Efter det har det blivit ytterligare 19 matcher för Johan i A-lagströjan.
– Jag var väldigt nervös inför matchen men direkt när pucken släpptes försvann även nervositeten, säger Johan om sin första match med A-laget.

Johan spelar som forward och har tröjnummer 18 men nästa säsong ska han få byta tillbaka till sitt vanliga nummer 8. Just nu är försäsongen igång, då väntas det 8 veckors fysträning innan han får semester i 4 veckor. Men även under den tiden gäller det att hålla igång. Efter semestern går de på is igen.

Målet för Johan under den här säsongen är att försöka få en ordinarie plats i laget och om han inte gör det så blir han utlånad till en annan klubb.