Petra Mede blir programledare för Eurovision Song Contest

På måndagen tillkännagav Sveriges television att det blir komiker och den före detta Melodfestival-programledare Petra Mede som kommer leda Eurovision Song Contest i Malmö.

– Jag har en policy efter mina 42 år i livet att det är roligare att tacka ja än nej så jag tackade ja med en gång, sade Petra Mede vid måndagens pressträff.

Hon lovade att vad som helst kan hända.

– Jag tror att i mig finns det alltid liten vilja att göra något som överraskar men säger jag det nu är det ingen överraskning.

När SVT:s schlagergeneral Christer Björkman presenterade henne gjorde han det så här: ”Hon är humoristisk men dramatisk. Full kontroll men varm, och empatisk. Überelegant men också vanlig. Erfaren men också fullständig oförutsägbar. Älskad men också kontroversiell”.