Nu var det dags igen!

Måndagen den 23 maj var det inte bara älgarna som sprang i skogen. Det dånade av snabba steg från Solbergas elever och personal. Backspeglar hade ju kommit till användning. Man fick väja och vrida sig när löparna sprang förbi, det var rena rama hästloppet. Vissa gick, men även de härjade på bra i ett raskt tempo.

Eftersom det hade regnat dagen innan så var det lerigt nästan överallt och det var svårt att undgå att bli nersmutsad.  Men vad gör lite smuts? Det var kul att se hur varierat det var både när det gällde terrängen och bland de som sprang. Det var inte elever för sig och lärare för sig utan flera gånger kunde man se lärare och elever springa tillsammans.

Snabbast av killarna var Arvid Ränkeskog Te15 som sprang på tiden 01.05.30. Då blev han också snabbast av alla som sprang. På andraplats kom Oskar Olsson från Na13b som sprang på tiden 01.13.00.

Av tjejerna så var det Sophia Rosch som var snabbast då hon sprang på 01.15.13. På andra plats kom Rebecca Lindh som hamnade på tiden 01.22.25.

Av lärarna så var det Erik Algesten som kom in på bäst tid, han genomförde varvet på 01.15.00. Men inte så långt efter kom Mattias Forsberg som även han gjorde en bra insats med tiden 01.24.50.

Det var en helt okej dag. Lite sol hade ju ändå inte varit fel, men man ska ju ändå inte klaga. Det regnade i alla fall inte när vi sprang. Det enda som droppade var svetten från pannorna av de som sprang.

Treorna kunde äntligen känna en lättnad, deras sista klassiker var nu äntligen klar! Nu ska de snart få belöning för sitt slit. På skolavslutningen får nämligen treorna medaljer om de har gjort alla delarna i klassikern under dessa tre år på Solberga.

Så nu hoppas jag att ni får ett riktigt bra sommarlov! Vi ses om nån månad igen!