Kasta inte sten i glashus!

Vi på Solsidan välkomnar varmt vår konkurrent ”Solberga Nyheter” utan några sura miner.

Vi ser på våra konkurrenter som ett sätt för oss att bli snäppet bättre än innan. Som de flesta nog redan har förstått så går vi som jobbar med Solsidan på medieinriktningen och får både tid och resurser till vår tidning.  Det som Solberga Nyheter verkar ha fått om bakfoten är att våra lärare tycks göra jobbet åt oss, vilket faktiskt stämmer helt riktigt. Vi sitter ju i själva verket bara och äter fika och dricker kaffe om dagarna. Skämt åsido, vi gör vårt arbete på egen hand precis som våra nya konkurrenter gör.

Vi håller med om att skolan kanske är för liten för två tidningar, men vi tror ändå starkt på vår tidning och är inte speciellt oroliga efter att ha sett deras första upplaga.

Vi tycker att de har gjort ett bra arbete med tidningen och hyllar deras kreativitet med häftstift i kanterna!

Dock börjar man ju faktiskt fundera på vilka de vänder sig till när de jämför media med husalfer, när en av deras egna medarbetare faktiskt går i media-trean (svikare!). Vi tar inte detta så seriöst, men det finns ju ett uttryck som lyder ”kasta inte sten i glashus”, vilket är precis det Solberga Nyheter har gjort.

 

Fortsättning följer om den tuffa kampen…