Hamnfest-Äntligen!!!

Hamnfesten-äntligen!!!

Äntligen efter tre år är Arvikas Hamnfest tillbaka med en rad fantastiska artister som ska uppträda. Festivalen har varit efterlängtad och nu när restriktionerna har upphört så sätts det igång igen. 

Arvika Hamnfest är en musikfestival som varar i tre dagar, där musiken varierar mellan olika genrer för att passa alla. Arvika Hamnfest erbjuder ett brett utbud av artister, en trivsam miljö och riktar sig till en bred målgrupp i alla åldrar. Hamnfesten i nuläget attraherar besökare från Värmland med Arvika och dess grannkommuner, det kan tydligt synas en ökning av besökare som kommer utifrån. Varje år har de cirka 20 artister som uppträder på de fyra scener som finns på plats. Det är dock inte endast musik man erbjuds men också mat och dryck då restaurangen Olssons brygga befinner sig på platsen. 

Arvikas musikkultur är viktigt att framhäva eftersom staden har ett rikt och mångskiftande musik och kulturliv. Arvika erhåller en stark koppling till dansbands traditioner och jazztraditioner, det förklaras av att staden har en lång historia av folkmusiktradition. grannkommuner, det kan tydligt synas en ökning av besökare som kommer utifrån

Den första Arvika Hamnfest arrangerades 2005 och har fortsatt att växa sedan dess. Välkända artister som Zara Larsson, Hov1, Veronica Maggio, Molly Sandén är endast några få av de artister som har uppträtt på Arvika Hamnfest. Varje år lyckas de få fram storslagna artister som väcker uppmärksamheten hos alla. Varje år inträffar Hamnfesten under första helgen i  augusti och i år är datumen 4-5-6 augusti. För många har det blivit ett roligt sätt att avsluta sommaren med att gå på hamnfesten för att se sina favoritartister och njuta av musiken. 

Bild: Lily Rung Klint 

De har inte kommit ut med alla artisterna ännu så man får se till att följa Arvika Hamnfest för att veta vilka fler som kommer att uppträda, men de som har blivit bekräftade som ska komma till hamnfesten är: 

De vet du

Bolaget

Norlie & KKV

Thomas Stenström

Daniela Rathana

Myra Granberg 

Magnus Uggla

The Ark 

The Sounds

Smith & Tell 

De artister som man vet om hittills har visat vilket variation vi kommer att få. Ett av dem är Bolaget, vilket består av fyra vänner. De startade sin musikkarriär med att skriva en låt om sin favoritöl – fem komma två. De har därefter kommit med hits som “Dum”, “Fingrarna i halsen” och “Afterwork”. Idag har de flera miljoner streams och nu när restriktionerna har upphört är det dags för dem att inta scenen. 

Bild: Från Arvika Hamnfest hemsida

Soloartisten Daniela Rathana ska också uppträda på årets hamnfest. Hon är en grammisnominerad artist som startade sin karriär som körsångare för artister som Sabina Ddumba och Zara Larsson, men 2018 bestämde hon sig för att debutera som sångare och har släppt låtarna “Havanna” och “Kyss”.

Bild: Från Arvika Hamnfest hemsida                                                                                       

Magnus Uggla en av de mest kända artisterna i Sverige. Han är även känd som låtskrivare och skådespelare. Han slog igenom år 1977 med låten “Varning på stan”. Därefter har han år efter år kommit med nya hitlåtar och är idag en av dem bäst säljande artisterna. 

Bild. Från Arvika Hamnfest hemsida

Slutligen en av de artisterna som ska uppträda är De Vet Du, de är några av de få svenska artister som har lyckats få över 200 miljoner lyssningar på Spotify. Även de har kommit med hits som har flera miljoner visningar på Youtube exempelvis “Pantamera” och “Swag i skogen”.  

Bild: Från Arvika Hamnfest hemsida

 

Av: Viola Beka