Gelnhausen nästa!

Jag är en av dom utvalda som ska få åka med till Gelnhausen som utbytesstudent. Detta är en chans jag inte vill missa,  jag tror det blir ett minne för livet och en sammanhållning både med gänget som åker och även med våra nya vänner. Kanske vi till och med blir vänner för livet.

JAAA! skrek jag när mitt namn ropades upp i aulan. Jag var en av dom som skulle få åka med som utbytesstudent till Gelnhausen. Hem och berättade för pappa att vi skulle ha en inneboende tyska hos oss. Dock glömde jag den lilla detaljen att berätta för honom hur lång tid hon skulle stanna och av någon konstig anledning fick pappa för sig att hon skulle stanna ett halvår, så han tvekade lite till en början. Hur som helst så var det inga problem för varken mor eller far när vi väl hade rett ut att det handlade om dryga veckan.

Jag hade valt tyskkompis med omsorg och idag är jag glad över att jag valde just henne. Vi har haft kontakt från den dagen jag fick hennes brev och det verkar vara en supertjej. Hon verkar dock lite smartare än mig, vilket i och för sig kanske inte är så svårt att bli.

Antonia, som hon heter, är 15 år och bor i ett distrikt som heter Meerholz, där även EU:s mittpunkt ligger. Hon har inga syskon, så jag tror hon kommer uppskatta att få en "storasyster" under veckan jag är där. Den 29 april går busslasset från Arvika och vidare mot Danmark. Där blir vi kvar en natt innan vi tar färjan över och fortsätter resan ner till Tyskland via Autobahn. Många timmar i buss alltså, men förhoppningsvis en rolig och spännande resa. 

Väl på plats i Gelnhausen möter våra tyskar, med sina respektive familjer, upp oss på skolan som heter Grimmelhausen Gymnasium in Gelnhausen (GGG). 

När jag tänker på att jag ska bo i en främmande familj tillsammans med människor jag aldrig träffat blir jag faktiskt lite nervig, men jag tror det fixar sig, som det mesta gör. Jag kanske blir den som skrämmer slag på dom, vem vet?

Hur som helst ser jag fram emot resan och vistelsen i Tyskland riktigt mycket och tror det kommer bli en upplevelse och en lärdom för livet.

Det är alltid bra att få lära känna nya människor och utbyta erfarenheter med varandra. Jag är mycket glad att jag var en av dom som blev uppropade i aulan den dagen.

Gelnhausen kommer förmodligen aldrig att bli sig likt mer efter att jag har varit där…Gelnhausen nästa!