Färsking vs. veteran

Sanna Lindblom från Koppom och Martin ”Cahill” Richardson från Solvik är båda inte bara hungriga på livet. De är också med i årets upplaga av förstaklassare på Solbergagymnasiet. Sanna gjorde vid skolstarten entré som helt ny elev på skolan medan ”Cahill” gled in som en av veteranerna från förra läsåret.

    Knack, knack på dörren! Inne på en lektion grabbade vi tag i en färsking från årets upplaga av naturprogrammets förstaklass. Offret blev ingen mindre än en tuff brutta från Koppom. Sanna Lindblom berättar om hur hon upplever Solberga som en mycket trevlig och inte allt för stor skola. Efter att ha vantrivts med klasskamrater och omgivning i sitt inte så  kära Koppom, ser hon ljust på sin skolstart här i Arvika. 

   –  Min klass är stor och det finns många olika personligheter. Det är bra! 

Men Sanna nämner också att i och med klassens storlek bildas många ”grupper”.

   – Det blir förvirrande ibland, säger Sanna med en gnutta ironi i rösten. 

Trots förvirring,  sin nattsvarta inställning till SOLIF och att Koppoms-bruttans  naturlektioner inte kommit igång på riktigt än, är hon fullkomligt säker på att hon kommer trivas på vår skola och att naturämnena kickas igång snart.  

     Ned för trappan, förbi kondomerna och in i kafeterian—där sitter veteranen på sin vanliga plats där han tillbringade halva sin tid förra  läsåret. Han var Kerstin trogen morgon som dag och skvallrade om senaste nytt. Men i år startar han om på sitt nya skolliv. 

   – Det känns bättre från start i år, säger Martin. Ekonomi känns mer som min grej än samhäll.

Veteranen är nöjd med sin klass och sin prestation än så länge. Han känner sig mer motiverad och taggad till både skola och helgernas utekvällar. 

   – Vi måste få 96:orna att gå ut nästan varje helg!

     Martin är dock rena motsatsen till Sanna när det gäller SOLIF . Han är så taggad så man nästan ser hur gåshuden reser sig på honom och han hoppas på ett segerrikt år.  

    Men vi är väl alla olika och vem vet— nästa år kanske det är Sanna som taggar SOLIF och Martin som faktiskt börjar plugga.