Eurovision: Come Together!

Rekordmånga kommer att tävla i Eurovision Song Contest 2016, tack vare Australien. Årets slogan: Come Together passar verkligen in, då det är 43 länder som kommer att kämpa om vinsten, vilket är lika många som deltog år 2008 och 2011. Här är bidragen om ligger högst upp på betting listorna i år.

 

 

På tredje plats hittar vi vårt charmtroll Frans, med låten If I were sorry. Konkurrensen är givetvis lika svår som vanligt, och tyvärr räcker Sveriges bidrag inte riktigt till. Kan Frans vara årets underdog? Det återstår att se till finalen, eftersom The Big 5 och värdlandet får en fribiljett direkt till den stora sammandrabbningen.

 

Andra platsen kniper Frankrike med bidraget ”J’ai cherché” som betyder ”Jag har letat”. Frankrike är ett land från The Big 5, som just består av Frankrike, Storbritannien, Spanien, Italien, Tyskland. Årets bidrag är en blandning av både indie-och pop-musik. Själva bidraget är en glad och bra låt, då är frågan bara vad de tänker göra på scen? Nu hänger det bara på vad fansen tycker.

 

Ingen mindre än Ryssland är placerad på första plats. Det var några diskussioner från ifjol när landet hamnade på en andraplats efter vår Måns Zelmerlöw. Många anser att just Ryssland inte ska delta i denna tävling efter alla omständigheter när det gäller oroligheterna runt Krim-halvön.

Bortsett ifrån alla politiska anklagelser så är Eurovision en tävling i musik, och enbart musik, så den ska därmed inte influeras av politiken runt om i världen.

Rysslands bidrag framförs av Sergey Lazarev och låten heter ”You are The Only One”, bidraget har en catchy ton och den går definitivt att dansa till.

Sergey har en stark röst i musikvideon och på live framträdandet, men har han otur så finns det en liten risk att hans röst spricker på scen vilket kan sänka bidraget rejält.

Vi håller tummarna att det går vägen för Ryssland i år!

 

 

 

 

Scenen

 

Varje år så är scenen designad för att inte vara den andra lik, den är ett element som för Eurovisionandan till max.

De som har designat den är Viktor Brattström och Frida Arvidsson, samma personer som producerade scenen när Eurovision hölls i Malmö 2013.

Årets scen är mer utav den grafiska typen, se den som en stor och maffig fyrkant. Frida och Viktor har lagt till innovativa lampor och strålkastare för att skapa coola effekter och optiska illusioner som ska bidra till stämningen och alla framträdanden.

 

– Vi ville skapa något som får folk att undra om det ens är möjligt, säger Viktor till eurovisions egen hemsida. De ville skapa en scen utan en platt bakgrund, de vill att man ska kunna föra sig fritt även i bakgrunden, är det möjligt?

stage_2stage_3