En andra plats för Used&Reused

Richard Gajdos, Anton Widemark och Evelina Levin ser sin framtid hos våra äldre medborgare. De har skapat en tjänst där företaget gör det enklare för personer att sälja sina gamla möbler vid exempelvis en flytt eller bara något man vill bli av med.
– Det blir enklare för de som vill sälja sina möbler eftersom vi fixar med transport, papper och dylikt, säger Richard Gajdos.

Vi har väl alla någon gammal möbel där hemma som vi vill bli av med. Den tar stor plats, samlar på sig damm och passar inte in i resten av miljön i huset. Richard Gajdos, Anton Widemark och Evelina Levin har kommit på lösningen till detta problem. De har startat ett UF-företag vid namn ”Used&Reused” där de hjälper till att sälja gamla möbler man vill bli av med. De tar emot samtal från en person som vill bli av med en möbel. Sedan kommer företaget och hämtar upp möbeln för att sedan ta kort på den och lägga ut på deras hemsida för försäljning. När möbeln sedan sålts kör de även ut den till köparen. Företaget får 80 procent av summan som möbeln sålts för och resten får säljaren.

Hur kom ni på idén?
– Vi blev inspirerade av förra årets deltagare där de använde sig av second hand, säger Richard.
 Att handla på second hand har mer eller mindre blivit en trend och att starta en tjänst inom denna marknad känns inte mer än rätt känner de unga företagarna. De grunnade länge på vad de skulle göra men kände sig säkra på idén när de väl kom på den i den dystra november-månaden.

Hoppades på topp 3
– Vi hoppas på att vinna någonting, säger Richard. Topp 3 tror vi på!
Varför företaget trodde på hög placering var först och främst för deras uttänkta idé. Den följer trenden om second-hand-marknaden och gör vår vardag lite enklare. De har också tänkt på att följa en annan trend – miljötänkandet. Tjänsten innehåller en sorts återvinning av möbler i och med att sopberget minskas. De kör också miljövänlig bil vid transporter från säljare till köpare.

Deras smarta idé tog dem till en andra plats i Bästa Tjänst på UF-mässan i Karlstad.