Elevrådet förbättrar skolområdet

Elevrådet utan de senaste medlemmarna

 Solbergas elevråd tar emot alla frågor och klagomål som eleverna  ger till dem. Matilda Söderström och Patric De Andrade Skjärvö berättar om vad elevrådet försöker få fram till en bättre miljö för eleverna på skolområdet. 

 – Jag ville vara med och förändra vad eleverna tycker om skolområdet, säger Matilda Söderström

 

Det har inte alltid funnits ett elevråd men förra året fick elevrådet nytt liv igen och i år har dem utökat så det är 18 stycken med representanter från varje program och årskurs, nu blir det ändringar tack vare deras jobb. 

Sedan förra året har elevrådet försökt att få till fler sittplatser utomhus runt skolområdet, och nu har dem lyckats med det. Elevrådet har fått fram bänkar till rasthallen som eleverna ska kunna använda för att vara mer  utomhus. 

 – Vi i elevrådet vill att eleverna och lärarna ska få ha en bra och trevlig skolmiljö, säger Matilda Söderström i SAB 18. Många elever har frågat sen förra året, och nu har det kommit bänkar till rasthallen. Dessa bänkar har elevrådet fått fram genom att prata med Arvika Fastigheter.

Elevrådet jobbar för en bättre skolmiljö åt eleverna men även med andra frågor. 

– Vi tar upp om någon har en åsikt om något som de inte tycker om så försöker vi i elevrådet lösa det, säger Patric De Andrade Skjärvö i TE 18A. 

Så elevrådet jobbar för att man ska trivas i skolan och att det ska vara en rolig och trevlig miljö. 

Det är många som tycker att det är med  ett elevråd. Man kan se att elevrådet försöker göra en bra miljö i skolan speciellt nu under jul tiden så ser vi glitter vid trapporna men även en julgran vid entrén. medlemmarna