Eleverna som tog tag i fotbollsturneringarna i Arvika

Efter att Brönskes fotbollsturnering i Arvika lades ner tyckte fyra elever i EK17 att de skulle steppa upp och ta tag i det och dra igång sin egen fotbollsturnering. Enligt killarna så gick det bättre än förväntat och de drog inklusive spelarna in över 140 personer till turneringen. De har också lärt sig mycket om egenföretagande genom sitt företag Futs4l UF.
– Att det är viktigt att ha kul tror jag. Hade vi haft tråkigt liksom då hade ingen haft motivation, säger Simon Börne.

 

Killarna bakom Futs4l UF är Henry Quach, Isak Johansson, Robert Silver-Sisask och Simon Börne. Deras idé med sitt ungdomsföretag var att ha en fotbollsturnering i Arvika Sporthall, eftersom den tidigare populära turneringen i Brönske lades ned. En idé som visade sig gå bättre än väntat.

– Den blev bättre än förväntad faktiskt, med spelarna så blev det över 140 pers så det gick ju hyfsat, säger Henry.

De var sent ute med en idé till sitt UF-företag, men lyckades till slut komma på den passande affärsidén.
– Vi satt väl mest och tänkte att vi inte ville göra så mycket jobb, säger Isak.

– Vi kom inte på någon bra produkt på flera lektioner så vi kom ganska sent igång. Då slog tanken oss för att vi gillar fotboll allihopa, fortsätter Simon.

– Eftersom Brönske la ner tänkte vi att vi måste steppa upp och ta tag i det och dra igång något liknande igen, avslutar Henry.

Planeringen inför turneringen tog fart en vecka innan premiären. Då handlade de in dricka och annat till kiosken, säger Henry.
– Men vi satte även ut flygblad på skolorna och runt om i stan och i sporthallen så folk visste vart det var och vad inträdet kostade, fortsätter Simon.

Succén med fotbollsturneringen slutar inte här. Killarna planerar att ha en till turnering framöver. Men annorlunda denna gången, då de vill göra det mer som Brönskes, alltså över natten och med riktiga fotbollslag.

– Och marknadsföra tidigare och mer, säger Isak.

– Vi marknadsförde oss bara sista veckan, fort- sätter Simon.

Men framgången var inte det enda som överraskade de unga företagsägarna. Även arbetet med att ha ett eget företag har varit lärorikt.
– Att det är viktigt att ha kul tror jag. Hade vi haft tråkigt liksom då hade ingen haft motiva- tion. Det var inte så mycket jobb på fritiden och alla tyckte ändå att det var en rolig grej, säger Simon.

– Det är större ansvar än man tror faktiskt att ha företag, det är mycket pengar som ska in och ut så att säga, fortsätter Henry.

– Sen måste man ha koll på vad man köper in så man inte bokför fel och sånt, avslutar Simon.

Alexander Ståhl & David Kullgren Nilsson