Elever bestulna på Solberga

UPPDATERAD. Ett flertal elever blev under onsdagen bestulna på sina väskor vid Solbergagymnsiet. Väskorna ska ha legat under skåpen vid stölden.

– Under onsdagen blev sex elever av med sina väskor. De fanns ute i korridoren antingen under skåp eller i hyllor, säger Solbergagymnasiets ena rektor, Marianne Annersand.

Enligt Annersand är samtliga stölder polisanmälda och skolan har varit i tät kontakt med polisen och lämnat information i flera omgångar.

Marianne Annersand. Foto: Arkiv/Chalmers

– Polis har även varit på plats på skolan och i området kring skolan.

Enligt vittnen ska två personer utan anknytning till skolan varit i Solbergagymnasiets lokaler under onsdagen, samt att polisen har en misstänkt för stölderna.

Vad kommer skolan göra för att sådant här inte inträffar igen?
– Information om det inträffade har gått till all personal som ombetts uppmana samtliga elever att inte lämna väskor och dylikt i korridorerna. 

Hon fortsätter:

– Ingångarna mot kyrkan och mot sporthallen är låsta och tillsvidare används entréerna i rasthallen.

Om elever eller personal hittar väskor eller föremål i Solbergagymnasiets omgivning uppmanar Annersand till man lämnar in dem:

– Om någon hittar väskor eller föremål i omgivningarna kring Solberga bör man inte ta i dem utan vantar utan se till att de helst läggs i plastpåse och lämnas in så att polisen kan söka efter t ex fingeravtryck, avslutar Annersand.