Den färgglada höstens trender

MODE. Hösten är utan tvekan här och med det kommer varma färger och kalla dagar, men även nytt mode. Som vanligt är de stickade tröjorna populära, men i år har framför allt västen visat framfötterna. I den här artikeln kommer vi att gå igenom höstmodet för att göra dina modeval lättare.

I Arvika är flera av klädbutikerna överens om att det är stickat som gäller även den här hösten. På Be True säger Susanne Åström att det kommer finnas mycket stickat och västar. Det nämns även lurvigt material på olika sorters plagg. 

– Det är nog främst västar, för både killar och tjejer, som kommer att vara den största trenden i höst, säger Åström.

 

Be True, bild: Maja Philipsson

 

Be True, bild: Maja Philipsson

På Lindex och Kappahl är de överens om att det ska finnas mycket färger i butikerna som orange, cerise, lila och blå, men som alltid kommer det också finnas höstiga neutrala färger. 

– Färgerna är brun och lila, men även en hel del blått, säger Marie Haglund på Lindex.

 

Kappahl, bild: Liisa Mellerdal

MB har idéer om att kavajen och kostymen kommer att få en plats bland trenderna denna hösten. De tror också att teddy och täckvästar kommer att vara en stor trend.

“Efterfrågar hållbara kläder”

Alla butiker i Arvika arbetar för att deras kläder ska vara hållbara på olika sätt. Det är mest återvunna material och ekologisk bomull som kommer på tal. 

– Företagen vet att kunderna efterfrågar hållbara kläder så det kommer vi garanterat se mer av, vilket är jättepositivt, säger Ann-Charlott Åström.

Även källsortering är en viktig del av hållbarhetsarbetet för butikerna.

Be True, bild: Liisa Mellerdal

Trender från modevärlden

De mest omtalade trenderna runt om i världen är bland annat bomberjackor, höga stövlar, lågmidjade jeans och herrmode för dam. Det är trender som vi sett mycket av på senaste tiden men också trender som smugit sig tillbaka från tidigare år.

Vi ser alltså att bomberjackan, som var ett obligatoriskt plagg i de flesta garderober 2016, är på väg tillbaka. Bomberjackan är ett plagg som kommer i flera varianter, både långa och korta, och i flera färger och de är också väldigt enkla att styla. 

Lågmidjade jeans från 90-talet har vi sett är tillbaka i de flesta garderober. De kan finnas i många olika varianter och de flesta har en sydd söm på bakfickan som en prydlig detalj. 

De höga stövlarna är mer eller mindre alltid en trend. De har kommit och gått under många år men nu har de verkligen stannat för att vara en del av höstens mode. 

Man tror att herrmodet kommer att leta sig in i tjejernas garderober. En maskulin look kommer bli väldigt populärt med sin stilrena enkelhet. Det är framförallt kostymen med en oversized kavaj som många kommer leta upp inför den här hösten. Den är tidlös och alltid populär eftersom den fungerar till många olika tillfällen. Har du en maskulin partner? Kanske kan du leta efter höstens trender i dennes garderob. 

Be True, bild: Maja Philipsson