De nya lärarna på Solbergagymnasiet

PÅ SKOLAN. Nu till terminsstart har vi fått flera nya lärare på Solbergagymnasiet. Vi har intervjuat dem och pratat om hur det känns än så länge. Först ut har vi Lotta Waljestål Åhs som efter flera år i Årjäng börjat jobba på hemmaplan.

Hur känns det än så länge?

-Det känns bra, jag trivs jättebra! säger Lotta.

Lotta har jobbat på gymnasieskolan i Årjäng som medialärare i sju år, och efter det fortsatte hon på skolan som specialpedagog i åtta år. Men när tjänsten på Solberga kom ut kände hon att det skulle passa henne eftersom hon bor i Arvika, och har pendlat i så många år. 

Varför ville du jobba som medielärare på Solberga?

Eftersom jag är utbildad medialärare, och sen har jag själv gått på Solberga och trivdes väldigt bra här. 

Vad har du gjort innan du blev lärare?

-Jag har jobbat på Systembolaget i Arvika i min ungdom. Jag gick social linje i två år och sedan läste jag upp den så man kan säga att jag har en samhällsvetenskaplig utbildning, säger Lotta.

På fritiden ägnar sig Lotta mycket åt sitt växthus där hon odlar mycket. Hon är också intresserad av musik och har varit det ända sedan hon var liten då hon både spelat och sjungit mycket. Lotta tycker även om att läsa böcker. 

Lotta är lärare för tvåorna och treorna på mediainriktningen. I och med att det är hennes första termin på Solberga så är det också hennes första gång med på Solsidan.

5 snabba med Lotta:

Stjärntecken: Våg

En artist du gillar? Kent

Favorit kollega? Har ingen.

Favoritmat? Quinoabiffar

Hemmakväll eller utekväll? Hemmakväll.

Vendela Skoog