Bronspeng för Tre kronor

Det blev en bronspeng för Tre Kronor i Minsk till slut. Efter förlusten mot Ryssland i semifinalen kom man igen starkt och vann bronsmatchen mot Tjeckien med 3-0.

 

Tre Kronor lämnar Minsk med en bronsmedalj efter att ha kommit igen starkt efter att man förlorat mot Ryssland i semifinalen.

Man vann bronsmatchen med 3-0 mot Tjeckien och det var egentligen aldrig någon större fara för segern någon gång under matchen.

 

Joakim Lindström gjorde Tre Kronors första mål genom att skicka in en puck framför mål som sedan styrdes på en tjeck och in bakom den tjeckiska målvakten Alexander Salak. Därefter klarade Sverige två raka numerära underlägen innan Simon Hjalmarsson, läckert framspelad av Nicklas Danielsson, stötte in 2-0-målet i slutskedet av perioden med sitt första mål för turneringen.

 

I andra perioden drog Sverige på sig en hel del utvisningar och hade tre raka numerära underlägen under den första halvan, men spelade bra med en man kort och en stabilt spelande Anders Nilsson i mål.

 

I tredje handlade det mesta om att bevaka ledningen, men efter åtta minuter punkterade Tre Kronor matchen när Erik Gustafsson spelade fram Mikael Backlund i ett kontringsläge där Backlund hade med sig Oscar Möller men avslutade själv kliniskt till 3-0.

 

I finalen mellan Ryssland och Finland vände Ryssarna på ett 1–2-underläge till 3–2 i mittperioden genom mål av storstjärnorna Alexander Ovetjkin och Jevgenij Malkin och avgjorde VM-finalen knappt 16 minuter i den tredje perioden när Viktor Tikhonov sköt in 5–2 i numerärt överläge.

Ryssland tog därmed revansch på det stora OS-fiaskot tidigare i år.