Åttondeklassare invaderar Solberga

Vi gick runt på skolan och intervjuade olika personer som har medverkat under dagen då det var flera åttondeklassare här och besökte Solberga.
En av personerna var Sofie Zackrisson som idag har gått runt och lyssnat på olika linjer. Hon tyckte att flera olika linjer var mycket intressenta, något som lockade var samhäll-media eftersom det är mycket praktiskt och inte bara teoretiskt.
Tycker du att vi har skött oss bra?
– Ja, jag tycker att ni har skött er bra. Det var intressant och allt fungerade bra.

Vi vandrar vidare till kafeterian där Kerstin står och bossar. Vi går fram och frågar om en liten intervju.
Hur har dagen fungerat?
– Det har helt klart varit en rörig och stressfull dag med alla åttor. Informationen har inte fungerat så bra för den har inte kommit fram rätt, det har varit svårt för alla att veta vart de ska. Annars har det varit en mycket bra dag, men föredrar de vanliga skoldagarna när det inte är så rörigt. Dels så går försäljningen bättre under de vanliga skoldagarna.
Med glimten i ögat säger Kerstin att hon saknar sina stamkunder under dessa dagar.

Sen möter vi en trött Martin Richardson som ska köpa kaffe och med sig har han sin klasskamrat Elin Carlström och de har idag informerat åttorna om ekonomilinjen.
Hur har dagen varit?
– Den har varit bra, intressant och jag tror vi får många att vilja välja ekonomiprogrammet, säger Martin Richardson.
Elin tillägger att de arbetar som ett bra team och att de sköter allt korrekt. De tyckte att även åttorna skötte sig exemplariskt för de lyssnade och tog in all den information de fick.